VOORGESCHIEDENIS

-------------------------

Vanaf 1996 jongeren van de straat gehouden door hen een invulling te geven, namelijk bijverdienste in een bouwbedrijf, waar die jongeren  praktijkervaring hebben opgedaan, waar er ruimte was voor ontmoetingen, een steun bij schoolwerk en bijstaan van deze jongeren in persoonlijke problemen, relatie met school, ervaring opdoen bij klanten en dit onder goedkeuring van de ouders en de school .

Veel van die jongeren hebben daardoor een zinvolle daginvulling gehad, daar waar ze anders op de dool op straat rondhangen en zaken doen  die meestal voor overlast zorgen .

Na opvangen van dakloze jongeren zijn we in 2009 een officiele vzw opgestart met tot op heden meer dan honderd  jongeren die we een positieve wending hebben kunnen geven in hun leven .

wie zijn wij / wat doen wij

Via Veneto vzw is een werking ter bevordering van het welzijn van jongeren  in probleemsituaties

Kansarme jongeren vanaf 15 tot 35 j

Permanente individuele begeleiding,  niet tijdsgebonden, geen kantooruren, zelfs in weekends. Altijd wordt er tijd gemaakt om een probleem op te lossen.

Begeleiding naar scholen, opleidingen, sport, medische kosten, werk en wonen

Administratieve begeleiding naar allerlei instanties

Begeleiden bij herintegratie in de maatschappij voor jongeren die een 2e kans krijgen

Budgetplanning en begeleiding bij financiele dossiers/ afbetalingen...

Oplossen allerlei problemen zoals eenzaamheid, depressie, burn out,  angsten,kiezen van een richting, persoonlijke problemen discreet oplossen,......

Jongeren leren samenleven met andere jongeren van verschillende culturen en achtergrond en leren elkaar respecteren, samen sporten, samen aan een leven bouwen, samen problemen oplossen, om later  na een degelijke begeleiding , zelfstandig te kunnen werken en een leven op te bouwen in onze maatschappij.

Onze jongeren helpen ouderen bij huishoudelijke klusjes, winkelen, tuinwerkjes, verzorging, en verdrijven de verveling en eenzaamheid bij ouderen .